bättre sent än aldrig.

Beklagar dröjsmålet, men nu kommer dem iaf, bilderna från första toppturen med brädan på ryggen.
Vi tog bilen efter frukosten på söndagen den 14 okt med sikte ngnstans vid langfjordbotn och vi hamnade på lasslatind(vet inte riktigt hur man skriver det...). Det var ett par plusgrader och regn hängande i luften, men va fan, vi tog oss upp och åkte ner igen (med bara en, knappt synlig, vääääldigt ytlig repa). Det kändes som att snön var gjord av bly och det gick knappt att ta en sväng utan att man sögs ner i skiten, men ändå! Efteråt var alla nöjda och glada och vi tog en god bastu på skolan:).

Hoppas ni har det bra där hemma, själv sitter jag mest och väntar på mitt nya objektiv som är påväg med posten!

Laterz

image73
mmmmm soon you will be mine, prrreeeciouzz.

image74
packa ur o skit

image76
Vegar och Christoffer

image77
Björn tar  sliter och Kristoffer har väl tappat ngt för 100ade gången på den turen.

image78
Vegar pausar (tar en paus och posar)

image79
Diverse utsikt etc mm

image80
Påväg mot lunch

image81
John-Olav och Vegar

image82
Självutlösarn på tôppen, hamän.





SNÖÖÖÖ!

Japp, nu är den här! vet dock inte hur länge, men vi var ett litet gäng som gick bakom skolan och byggde ett hopp, dock åkte inte jag ngt, tog bara bilder, men det blir nog lite åkning imorn:)


Laters!


image69
Christoffer landar mjukt

image70
Christoffer

image72
Mari chillar i snön

Höstlov!

Veckan som gått har vi haft höstlov på skolan. Många drog hem, några stannade kvar och en del försvann på olika turer här i trakterna. Jag stannade här och drog med mig Ravn David på hitchhikingtur med sikte Hammerfest och Nordkap.På måndagen packade jag och Ravn väskorna och drog ner till Alta centrum för att köpa lite gas till mitt kök, handla lite resgodis och det viktigaste av allt fixa en spritpenna och ett plakat att skriva på.
 
image52

image53

Att få lift mitt inne i Alta var inte det lättaste, men efter 2 timmars väntan och en del promenerandes så fick vi lift, dock kom vi inte så långt...men det var iaf en bit på vägen. På det stället tog det inte lång tid innan nästa bil stoppade och vi fick lift av ett pensionärspar, dem släppte av oss i Skaidi som är lite av en knutpunkt där man antingen fortsätter mot Lakselv eller svänger av mot hammerfest, där stod vi och frös i ca 1 h innan vi fick stopp på en bil som körde oss ända till sjukhuset i Hammerfest där vi spenderade natten hos Barbro, min morbrors fru, som är där uppe och jobbar lite då o då.

image54
Ravn chillar i skaidi.

image56
Barbro

image57
Sjukhuset i hammerfest, schletet azz!

image58
Hans Majestät Svensken

image59
Ser ut som vilken fiskeby som helst ännasôm

Efter lite fika i stan bestämde vi oss för att fortsätta resan mot Nordkap, vi började gå ut från stan med tummen hängande efter vägkanten och efter en liten stund så stoppade en bil, det visade sig vara läraren på Hundköringsklassen, Harald, som stannade. Han hade varit i Hammerfest och gjort lite småärenden, av honom så fick vi lift till Skaidi igen där vi köpte oss en korv på statoil. Här tog det inte många minuter innan vi tillslut fick lift av en Kvinna och hennes dotter som skulle upp till Honningsvåg, ca 3 mil söder om Nordkap. Vi hoppade in i bilen och var riktigt nöjda. Väl i honningsvåg slog vi upp tältet bakom en bålplats utefter en turslinga som gick bakom stan. Lite käk och tjôt sen sov vi gott i sovsäcken.

image60
På väg från hammerfest.

image61
Hon höll inte hastigheten mot Hånningsvåg...det kan jag lova!

image62
Hånningsvåg by night.

Dagen efter var det lite halvdåligt väder, mulet och duggregn. Vi hade fått tips om att det gick hurtigrutsbussar upp till Nordkap med massa turister, vi gick ner till hamnen och väntade på att båten skulle komma, när väl den kom snackade vi med reseledaren, hon sa att hon kunde ge oss lite rabatt på priset(675 NOK)...fan tänkte vi, aldrig att vi ska betala så mycket pengar. Vi bestämde oss för att gå iväg utanför byn och försöka få lift upp istället...dock är det ju lågsäsong så det är inte mycket trafik dit upp, men efter ca 1 timma så stannade en bil med ett par som skulle upp till skarsvåg, ca 13 km från Nordkap, han som körde tyckte nog lite synd om oss och sa "hade det här varit min son så hade jag aldrig låtit honom gå hela vägen dit!", så han körde oss hela vägen fram! yeah, värsta snälla. Centret stängde typ när vi kom dit, men vi gick runt och kollade på utsikten och slog upp tältet. När vi slagit upp det så kom det ett finskt par i 25 års åldern och sa att vi hade en fin tältplats och sen drog dem. Svindåliga på engelska va dem också, snackade inte svenska heller. Vi lagade lite mat och gick runt lite mer och chillade där uppe innan det var dags att sova lite.

image63
yessss

image64
Mission Acomplished

image65
Vår otroligt fina tältplats.

image66
Fint var det iaf!

image67
En välförtjänt bärs inmundigades.

image68
Tältet, innan mörkret helt har fallit in.

När vi vaknade dagen efter blåste det ganska mycket och regnade. Vi tänkte att, fan här finns ju inte en käft att lifta med, så vårat mål var att gå till skarsvåg där det iaf fanns en liten chans att få lift. Vi gick ca 7 km i piskande regn och en god sidvind då plötsligt det kommer en bil mot oss som bromsar in och stannar, det visar sig att det är de finländska paret som undrar vart vi är påväg, vi sa som det var att vi skulle försöka ta oss hem mot Alta igen. De hade tänkt att dem skulle gå på tur, men vädret var ju inte det bästa så dem vände och plockade upp oss, och vi fick lift till Russenes där dem släppte av oss och styrde bilen vidare mot Lakselv. Jag hade lyckats bli blöt in på låren trots att jag hade regnbyxor, en god huvudvärk började stadigt växa också...inte så gött. Vi värmde oss lite på statoil och käkade lite korv. Efter ngn timma var det ut med tummen igen och ca klockan halvfem på torsdagen gled vi upp på skolan igen. Pizzalagning på kvällen och slapping resten av dagarna, med ngn enstaka cykeltur ner till centrum och löprunda så var lovet slut och skolan drog igång idag.

jäjä, det var en cleant att lifta, men nästa gång blir det nog att försöka få med sig ett par stycken och hyra en bil!

Hoppas ni har det bra där hemma.

Later


Det var ett tag sen nu...

Pga av en felande minneskortsläsare och ja kanske inte fullt intresse för att uppdatera det senaste veckorna tänkte jag att jag skulle ta katten i svansen och uppdatera lite.

25-27 sept var vi på renflyttnings-/höstfärgstur. Det var väldigt ostrukturerat pga av den stora båten som skulle frakta renar inte hade någon bestämd rutt. Vi åkte iaf ut på morgonen den 25e till stjärnöya som ligger här ute i fjorden, båten lade intill och vi hoppade av för att fota hela grejen med rengärde och flytten av renar från ön upp på båten och senare in på fastlandet. Vi var tillbaka i alta runt elva-halvtolv på kvällen samma dag och tog bilen till ett ställe som heter skillefjordalen för att fota höstfärger dagen efter. Det var helt otroligt fint där, vi gick med en älv upp i dalen och hade lite lunchbål och snack om diverse fotostash. Dagen efter tog vi bilen igen för att se om det var någon renaktivetet uppe på sennalandet, vilket det var. Där var det lite slakting och lassokastning som fotades, hade gärna varit med lite mer i själva indrivningen, nu stod vi mest bara vid sidan och tog bilder...blev lite mätt på det efter några timmar.

Jaja lägger upp lite bilder som ni kan glo på.

Later

Stjärnöya

image42
Här blir renarna uppjagade på båten

image47
Va i helvete?!

image43
Renen ser ut att veta vad som komma ska.

image44
Full karusell på båten.



Skillefjordalen

image48
Älven som rinner genom hela dalen.

image49
Höst


Sennalandet

image50
Ren på sennalandet

image51
Här skiljer dem renarna

image45
mmm slakt

image46
mmm blod.



RSS 2.0