Nordenskiöld

Yo imorn drar vi på 10 dagars basecamptur med glacierkurs o grejer, blir fina fisken! Är tillbaka igen 4e sept

I söndags gick vi en söndagstur upp på den högsta toppen i området, Nordenskiöldfjellet, 1050övh.






classic




har gjermund blivit en muterad arktisk surfare?

apropå muterade surfare, så är det ngn genial jävel som har bestämt att årets icebreakerparty (helt enkelt ett party för att liksom bryta isen mellan alla elever och lärare på skolan) ska ha temat Arctic mutant surf party. WTF?!


yeye, later dudes och dudetter.

Lost in translation

Hrm, ja havhäst är alltså det norska namnet för stormfågel, så nu vet ni det. 

Här följer lite bilder från turen.


På svalbard är det begränsat med väg, så vi får åka runt i tuffa gummibåtar!








Klockan 04 blev jag väckt, då var det min och Sveinungs tur att sitta björnvakt.


Erlend aka Fluff aka Curly hade som uppgift att under turen berätta historier om området
min uppgift var förövrigt att passa på allt stash, före och efter turen, hänga upp tält osv.


Svalbardren





Världens bästa klassrum?

Har nu varit på en tre dagar lång tur med klassen, på schemat stod svalbards flora och diverse rutiner man bör följa när man befinner sig i isbjörnsland, också en god del diskussioner om guidning och guiderollen. Det är svårt att mista lite fokus på "ämnena" under tur här, man blir lätt slukad av naturen och djurlivet här, med svalbardren, havhästar, diverse olika labb och fjäll/polarräven som sniker runt tälten :)

Kommer lägga upp lite mer bilder senare under veckan.



världens bästa klassrum?

sega dagen

Blev ett par öl igår, så jag var väl egentligen inte människa förrän ut på eftermiddagen. Tog mig en liten tur ned till havet och fotade arktiska tärnor. Ganska aggressiva fåglar btw!







Härifrån får vi ström!

Husmås, vi kan kalla den mårten.

Nu har tre skoldagar genomgåtts, de 2 första med UNIS obligatoriska säkerhetskurse, första hjälpen, skjutning med gevär och badning med överlevnadsdräkter. Det var skoj, men jag tror jag har blivit senil eller ngt...alltid är det ngt jag glömt, antingen pengar så jag inte kan handla mat, eller kamera! bättring jonson! BÄTTRING! :)

Idag var första dagen med klassen, undervisningen begav sig ute där vi mest diskuterade vad och hur en god guide ska vara, i och med att vi är den första kullen kommer vi förmodligen att kunna påverka undervisningen en hel del och det gäller att vara engagerad och initiativtagande, vilket jag inte tror kommer bli några problem :) måste ju få en kvalitativ och bra utbildning så jag får jobb nu när man inte har volvo i ryggen. Senare i veckan blir det lite planering för nästa veckas 3-dagarstur, blir spännande. 25 aug sticker vi på en 10 dagar lång glaciärtur, oh yeah.

Förövrigt har vi en, förmodligen flera, husmåsar! sätter sig på fönsterkarmarna hela dagarna. Säkert ngn dum jävel som matat dom, men men orädda är dom iaf och det är ju kul när man har fotogrejerna med sig. Annars har jag sett en del vildren som inte verkar vara speciellt vild av sig runt huset och nede i byn.


Mårten är lite emo.


Mårten poserar


Later grabbar och grabbarinnor.



Isbjörnland

Yeah! Kanske på tiden att uppdatera den här bloggen lite, det var ju ändå ett år sedan sist.

Nu är jag iaf på Svalbard, där jag kommer studera 1 år "arktisk naturguide". Ser fram emot det här året sjukt mycket!

Jag ankom Longyearbyen i fredags, med 17 kg övervikt och en enorm skid/snowboardbag. Vi fick skjuts upp till "nybyen" som är ja...vi kan väl kalla det campus, hehe. Har fått ett litet, och då menar jag litet rum, ca 10kvm, jag tror faktiskt dom har större rum på fängelserna hemma i Sverige. Iaf blev det att packa upp alla grejer och en tur ner till butiken som förövrigt är 3 km att gå. Fyllde ryggsäcken och vände tilbaka. För er som är intresserade av priser o dyl, så är det faktiskt lite dyrare med mat än i övriga Norge, trots att det inte är moms på grejerna! dock är snus billigt! 19kr för en dosa! YEAH!

Påvägen hem mötte vi en kille från england som berättade att det är ngt som heter "student gathering" på fredagar i matsalen på skolan och en öl kostar 10kr, så på kvällen for vi ned dit och drack god öl :). Efter väldigt lite sömn och väldigt mycket gåing och en del öl somnade jag gott på fredagsnatt. Och var rimligt slapp o god under gårdagen.

Idag(söndag) Gick jag en liten promenad med kameran på magen. Lägger upp lite bilder på det.

Imorn är det första skoldagen, och det är en del fjärilar i magen! Ska ha ngn slags säkerhetskurs, med skjutning o diverse annat skoj. Pga av isbjörnen så är det starkt rekomenderat att aldrig lämna byn utan gevär!!

yepsi pepsi! later d0des


Förrådsdörren till brakke 13 där jag bor.


Longyearbyen



Smältvatten


UREDD OG ÆRLIG!


Kyrkogården





Den orangea byggnaden är mitt hem för i år.

RSS 2.0